Daags nadat de Nationale Veiligheidsraad en premier Sophie Wilmès (MR) versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigden, waarschuwt Wilmès nu al voor nieuwe verstrengingen. Dat meldt Belga. De kans is “heel groot is dat we op korte termijn met meerdere beperkingen zullen komen”, aldus Wilmès.

Gisteren kwam de Nationale Veiligheidsraad samen en werden nadien op een nogal chaotische en onduidelijk persconferentie versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo werd de bubbel van vijf onder meer geschrapt, werd de algemene mondmaskerplicht afgeschaft en werden bepaalde restricties voor evenementen geschrapt. 

Opnieuw verstrengen? 

Maar vandaag, één dag later, heeft premier Sophie Wilmès het al over het opnieuw verstrengen van de coronamaatregelen. Mogelijks zit de forse kritiek die de regering gisteren kreeg daar voor iets tussen. Zo vroegen veel mensen zich af waarom de maatregelen net nu, wanneer het aantal besmettingen toeneemt, zo versoepeld werden. Wilmès stelt nu dat het niet om een versoepeling, maar om een “harmonisering” ging. 

Bovendien benadrukt Wilmès dat de versoepeling, of harmonisering, al snel teruggedraaid kan worden. “De evolutie van de gezondheidssituatie in ons land is niet voordelig”, aldus de premier, waardoor de kans “heel groot is dat we op korte termijn met meerdere beperkingen zullen komen”.