Vijftien leden van de scoutsleiding van Nederokkerzeel moeten minstens tot maandag in quarantaine blijven in de parochiezaal van Kampenhout. Een van hun leiders raakte besmet  met het coronavirus. Dat meldt BELGA en is zaterdagavond bevestigd door burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester). 
 

De scoutsleiding van Nederokkerzeel, deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Kampenhout, was in het plaatselijke scoutslokaal samengekomen om de startdag van zondag voor te bereiden. “Een van hen kreeg donderdag van zijn vriendin te horen dat ze besmet was met het coronavirus en keerde huiswaarts”, zegt Leaerts.

“Op advies van het team COVID-19 van eerstelijnszone BraViO hebben we vrijdagavond beslist om de groep samen te houden. Het gaat om vijftien mensen.”

Momenteel zijn de vijftien scouts ondergebracht in de naburige parochiezaal. “Daar is meer comfort, met het oog op de overnachtingen. Inmiddels hebben we een douchewagen laten aanrukken en is er wifi geïnstalleerd. De leiders beginnen maandag aan een nieuw studiejaar en moeten de lessen digitaal kunnen volgen.”

De burgemeester stelt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat en dat niemand van de groep ziek is. “De scoutsleden zijn inmiddels getest en maandag kennen we de resultaten. Bij positieve gevallen beslissen we of de betrokkenen naar huis worden gestuurd dan wel of ze nog een tijdje in hun huidige verblijfplaats moeten blijven. In principe kunnen we die beslissing opleggen, maar alles gebeurt in overleg.”