Een coronabesmetting is vastgesteld op het Portugees  riviercruiseschip ‘Vasco Da Gama’. Aan boord van het schip van de rederij CroisiEurope bevonden zich ook 35 Belgen. De meeste passagiers waren al onderweg naar huis toen de besmetting is ontdekt. Ze zijn dus niet afgezonderd in quarantaine.  Dat meldt Het Nieuwsblad.

Na het einde van een achtdaagse cruise testte één passagier positief. “Zoals het protocol voorschrijft, werd iedere passagier verwittigd en opgeroepen om zich te laten testen”, zegt Gualtiero Togneri, de verantwoordelijke voor ons land. Volgens het bedrijf was het cruiseschip slechts voor ongeveer de helft gevuld.

De reis startte in Porto op 31 augustus voor een cruise op de Douro. Bij aanvang zijn alle passagiers getest op verhoogde temperatuur. Toen één passagier zich na enkele dagen onwel voelde is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar testte hij negatief voor het coronavirus.

Aan het einde van de cruise, voerde men een tweede test en die bleek plots positief te zijn. “Zoals ons protocol het voorschrijft, werd iedere passagier hiervan op de hoogte gebracht en aangeraden om zich te laten testen”, verklaarde de rederij CroisiEurope.

Ook de echtgenote van de man legde intussen een positieve test af. Het koppel verblijft in quarantaine in Portugal. Ook bij vijf bemanningsleden is een coronabesmetting vastgesteld. Zij blijven in quarantaine aan boord van het schip. De andere passagiers, dus ook de 35 Belgen die al ontscheept waren raadt men aan zich te laten testen en in quarantaine te gaan.