Naar aanleiding van de geplande protestrit naar Brussel van het Vlaams Belang, willen de Brusselse jongerenafdelingen van de Vivaldi-partijen Groen, Open Vld, sp.a en CD&V een tegenprotest organiseren met Belgische vlaggen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het Vlaamse Belang plant zondag een “massale protestrit naar Brussel” tegen de Vivaldi-regering die in de steigers staat. De jongerenafdelingen van de Vlaamse Vivaldi-partijen, namelijk Groen, Open Vld, sp.a en CD&V, kondigen nu zelf een tegenprotest aan.

(Lees verder onder de tweet.)

“We slagen in het bouwen van een positief multicultureel project in Brussel”

Het tegenprotest is een initiatief van Jong Groen in Brussel en krijgt navolging bij de jongerenpartijen van Open Vld, sp.a en CD&V. Ook de Franstalige Vivaldi-jongeren zullen zich bij het initiatief aansluiten.

“We roepen Brusselaars op om die dag een Belgische driekleur op te hangen”, zegt Jan Steurs (Groen) tegen Het Laatste Nieuws. “Vlaams Belang heeft het recht om te komen manifesteren. Maar wij mogen ook laten weten wat wij daarvan vinden. Wij hebben het gevoel dat we erin slagen om in Brussel te bouwen aan een positief multicultureel project, ook al komt dat in de media niet altijd zo goed uit de verf. Dat willen we uitdragen door de Belgische vlag op te hangen. Zie het als een recht van antwoord van de Brusselaars op de betoging van het Vlaams Belang.”