In het Verenigd Koninkrijk is een agent neergeschoten door een man die in hechtenis zat in het zuiden van Londen. De 23-jarige probeerde zichzelf daarna van het leven te beroven, maar dat is mislukt. De agent werd doodgeschoten rond 2:15 in de ochtend, lokale tijd. Dat meldt onder andere al Jazeera.

De schutter werd opgenomen in het ziekenhuis en ligt in kritieke toestand. De politie zou nooit het vuur zelf geopend hebben. De schutter schoot de agent dood en schoot daarna zichzelf neer. De moord op de agent wordt momenteel onderzocht. “Dit is echt een shockerend incident waarbij één van onze collega’s zijn leven heeft verloren in de meest tragische omstandigheden denkbaar,” zegt het hoofd van de Londense politie Cressida Dick. “Het onderzoek loopt nog en we proberen nog steeds exact te bepalen wat er precies gebeurd is. We zullen meer informatie vrijgeven als die beschikbaar is,” voegt ze daar nog aan toe. Ook de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, reageerde in shock. “Dit is een trieste dag voor onze natie en nogmaals een verschrikkelijke herinnering aan hoe onze agenten elke dag hun leven in gevaar brengen voor onze veiligheid,” zei Patel.