MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is duidelijk niet blij met het feit dat bekend raakte dat de regering-Wilmès tijd rekt. Hij heeft het zelf over “jammerlijke lekken”.

Gisteren geraakte bekend dat premier Sophie Wilmès (MR) niet op 17 september het vertrouwen vraagt aan het parlement, zoals aanvankelijk gepland, maar tijd rekt tot 1 oktober. Dit om preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) meer tijd te geven om een nieuwe regering te vormen. Door de coronabesmetting van Lachaert kunnen de onderhandelaars voorlopig niet fysiek samenzitten.

(Lees verder onder de tweet.)

Bouchez: “Jammerlijke lekken”

Blijkbaar moest dat nieuws geheim blijven. Zo blijkt althans uit de reactie van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, van wie geweten is dat hij een verlening van de regering-Wilmès – met 6 MR-ministers en een premier – helemaal niet zo erg zou vinden.

Journalist Wouter Verschelden verwees op Twitter naar het feit dat Bouchez niet kwam opdagen voor een afgesproken interview op de RTBF. “De eerste keer dan een partijvoorzitter op zo’n manier afzegt”, was te horen op de Franstalige omroep.

Daarop reageerde Bouchez: “Ik heb duidelijk aangegeven dat ik niet aanwezig zou zijn door de lekken over de verlenging van de regering-Wilmès. Want ik heb geen commentaar te geven op jammerlijke lekken. Helaas proberen sommigen weer polemiek te creëren.”