In Lancaster, Pennsylvania, werd een man doodgeschoten door de politie. De man, Ricardo Munoz genaamd, viel de agent namelijk aan met een mes. Op beelden is duidelijk te zien hoe een vrouw met schrik buiten komt, hoe een man begint te roepen en dan razend naar buiten loopt. De agent zet het op een lopen, haalt zijn wapen boven en terwijl hij loopt schiet hij Ricardo Munoz neer. Ricardo heeft duidelijk een groot mes vast en was de agent dus aan het achtervolgen met de intentie om hem neer te steken. Maar extreemlinks wilde niet wachten op de waarheid: er werd onmiddellijk een BLM-betoging georganiseerd voor het politiekantoor.

De agent komt aangestapt in het begin van de video. Hij stapt naar de voordeur waar een vrouw in beeld staat. Ze is duidelijk bang en de agent zet zijn geluid aan. Plots hoor je Ricardo Munoz roepen. Met veel agressie stampt hij de deur open en begint hij de agent te achtervolgen. Iets na de tweede minuut komt Ricardo voor het eerst in beeld. De agent kan zijn wapen nemen en om 2:11 ziet u dan voor het eerst duidelijk zijn mes in beeld. Zeker vanaf 2:10 kunt u duidelijk het mes op de grond zien liggen. Geen twijfel mogelijk dus: de agent werd achtervolgd door een agressieve man die de intentie had om de agent te vermoorden. In volle vlucht greep de agent naar zijn wapen en opende het vuur om zijn eigen leven te redden.

(Lees verder onder de video)

De agent was daar ook niet toevallig. Hij reageerde op een oproep van huishoudelijk geweld. De beller informeerde de politie dat haar broer, de 27-jarige Ricardo Munoz, agressief was geworden tegenover hun moeder en hij probeerde in te breken. Munoz stond ook bekend bij het gerecht. Hij zou op 5 maart 2019 ook vier mensen hebben neergestoken.

Black Lives Matter

Het schietincident zette opnieuw een BLM-manifestatie in gang. Dat de agent zijn leven moest beschermen, wordt niet over gesproken. Dat Munoz de agent agressief achtervolgde, wordt niet over gesproken. In het begin deden zelfs de roddels de ronde dat het niet om een 27-jarige man ging, maar om een 14-jarige autistische jongen. Het is onduidelijk waar die valse informatie vandaan kwam.