De presidentskandidaat voor de democraten, Joe Biden, haalt zwaar uit naar Donald Trump. Volgens hem is het de schuld van Trump dat er zoveel geweld plaatsvindt. Biden beweert dat Trump hiertoe aanzet. Dat zei Biden nadat afgelopen zaterdag iemand om het leven kwam tijdens de rellen in Portland.

De rellen van BLM en Antifa in Portland gaan al door sinds mei, toen George Floyd om het leven kwam. Al bijna drie maanden vinden elke nacht manifestaties en rellen plaats. Zaterdag kwam opnieuw iemand om het leven. “Ik veroordeel geweld in elke vorm door eender wie. Of het nu links of rechts is. Ik roep Donald Trump op hetzelfde te doen. We mogen geen land worden dat met zichzelf in oorlog is,” zei Biden. “Wat denkt president Trump wel niet dat zal gebeuren als hij haat en verdeeldheid blijft aanmoedigen in onze maatschappij en angstpolitiek gebruikt op zijn supporters te verenigen? Hij is dit geweld aan het aanmoedigen.”

Geweld afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag brak een gevecht uit toen een groep betogers ongeveer 600 voertuigen blokkeerde. “De politieagenten van Portland hoorden geweerschoten. Ze kregen te horen dat er een slachtoffer was gevallen. De medische diensten kwamen ter plaatse maar het slachtoffer was al overleden,” klonk het bij de politie. Twee uur daarna kwamen de relschoppers opnieuw samen om te vechten en de omgeving te verwoesten.