België zal migranten uit het afgebrande migrantenkamp Moria op Lesbos opvangen. Dat schrijft De Morgen

Het overbevolkte migrantenkamp Moria op Lesbos werd vorige week tot as herleid. De brand werd volgens de Griekse autoriteiten aangestoken door migranten die protesteerden tegen de coronamaatregelen in het kamp. Zo’n 12.000 inwoners zijn nu dakloos. 

“Dat ons land mensen zal opvangen, staat vast”

“Dat ons land mensen zal opvangen, staat vast. De situatie ter plekke is zeer ernstig. Maar hoeveel mensen dat zullen zijn, kunnen we nog niet zeggen. Griekenland moet eerst laten weten welke steun het precies nodig heeft”, zegt Florent Baudewyns, woordvoerder van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld).

Duitsland en Frankrijk pakten uit met een gezamenlijk initiatief om vierhonderd minderjarige migranten op te vangen. Ook ons land zal daaraan meewerken.