CD&V-voorzitter Joachim Coens en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke reageren op de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, die in De Standaard buitengewoon hard uithaalde naar Vivaldi. “Joachim Coens heeft ook al gezegd dat het net de bedoeling is paars-groen te voorkomen”, reageert Beke.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) haalde in een interview met De Standaard bijzonder hard uit naar het Vivaldi-project. “Het regeerakkoord moet een centrumrechtse focus hebben. Maar we zitten aan tafel met personen als Zakia Khattabi. […] De economische agenda van Open VLD lijkt verdwenen, daar blijft alleen nog wat serviceclubachtige peptalk van over. Als de liberalen in een regering zitten, verhogen de belastingen altijd. En elke belastingverhoging is een Vlaamse belastingverhoging. Dan zeg ik: dit gaat echt niet”, klinkt het.

“Bedoeling van Coens is net om paars-groen te voorkomen”

“Onze mantra is duidelijk: Vlaanderen eerst. Daarmee bedoel ik dat wij nooit in een regering stappen die de werking van de Vlaamse regering hypothekeert”, zei de minister. “Lachaert heeft zijn eigen programma van de liberale voorzittersverkiezingen zelf al ritueel verbrand. Ik stel alleen maar vast dat er nog altijd een koude rilling over de rug van CD&V en van Vlaanderen loopt bij het horen van de term paars-groen.”

in De Ochtend op Radio 1 sprak Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) sussende taal. Volgens hem is het net bedoeling van voorzitter Joachim Coens “om paarsgroen te voorkomen”. Ook Coens reageerde intussen zelf in De Standaard. Volgens hem vertolkt De Crem “zeker een aantal bezorgdheden”. “Zijn boodschap is dat we verder scherp moeten onderhandelen”, zegt de partijvoorzitter.

1 REACTIE

  1. Als cd&v kiest om tot vivaldi toe te treden, zal ze dagelijks worden geconfronteerd met : jullie zijn mathematisch niet nodig, dus zwijgen of jullie ministers en kabinetsmedewerkers krijgen hun ontslag.
    N-VA kan enkel haar tanden laten zien door de PVV uit de Vlaamse regering te gooien