N-VA-kopstukken Bart De Wever en Theo Francken waren te gast in ‘Gert Late Night’ op VIER, waar ze hun licht lieten schijnen op de huidige regeringsonderhandelingen zonder de N-VA. “We maken ze kapot in de oppositie. Dat zal niet moeilijk zijn, want ze hangen met spuug en plaktouw aan elkaar”, zegt De Wever.

Het was gisteren een bewogen dag in de Wetstraat. Even leken de huidige regeringsonderhandelingen met de Vivaldi-partijen op niets uit te draaien, toen de sp.a weigerde om verder te onderhandelen met de MR van Georges-Louis Bouchez

(Lees verder onder de video.)

De Wever: “We maken ze kapot in de oppositie”

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever betekent dit nog niet het einde van Vivaldi. “De blauwe vrienden moeten op de knieën, de mond opendoen en dan zal er wat moeten doorgeslikt”, klinkt het. Hij waarschuwt de Vivaldi-partijen tegelijkertijd voor keiharde oppositie: “We maken ze kapot in de oppositie. Dat zal niet moeilijk zijn, want ze hangen met spuug en plaktouw aan elkaar.”

Theo Francken hoopt nog altijd dat er opnieuw onderhandeld wordt met zijn partij. “Laten we gewoon teruggrijpen naar dat historisch akkoord en dat uitvoeren. Dat zou beter zijn voor het land dan wat er nu op ons zal afkomen”, zegt het N-VA-Kamerlid.

“Een akkoord tussen de PS, de grootste partij en dominante politieke kracht in Wallonië enerzijds, en de N-VA, de grootste partij en dominante politieke kracht in Vlaanderen, anderzijds. Als dat akkoord er nu niet komt, dan zal het er zijn in 2024 of ’28. Dat akkoord moet er komen om dit land opnieuw op zijn plooi te leggen en opnieuw marsrichting te geven”, zegt Francken;

1 REACTIE