Bart De Pauw kwam in november 2017 in opspraak nadat bleek dat hij meerdere van zijn vrouwelijke collega’s zou hebben lastiggevallen en gestalkt. Zo werden er vanaf zijn gsm sms’en gestuurd als ‘Ik vind je zo lekker’ en ‘Ik wil je neuken’. Een slachtoffer verklaart ook dat De Pauw meermaals ongevraagd ‘s nachts aan haar woning stond. In de zomer van 2018 kreeg De Pauw een aanbod tot bemiddeling. Nu blijkt dat hij deze heeft geweigerd. Dit meldt Het Nieuwsblad.

Het aanbod tot bemiddeling hield een publieke schulderkenning in, in ruil voor een blanco strafblad. Nu riskeert hij een strafproces. Maar dit blijkt te zijn wat De Pauw wilde. Eind mei reageerde hij al opgelucht omdat hij zich nu kan verdedigen. “Wij zijn er klaar voor. Ik zal eindelijk mijn context kunnen geven bij al die aantijgingen en zal mijn verantwoordelijkheid nemen als dan toch blijkt dat ik in fout ben gegaan. Ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld”, zei De Pauw eind mei.

De vrouwen die zich burgerlijk partijen hebben gesteld in de zaak zijn minder opgetogen met een proces. Niemand wil nog meer imagoschade verliezen. Wat men wel riskeert op een strafproces. De actrices hebben er helemaal geen nood aan om in de openbaarheid te treden. Ze willen gewoon dat hij zich verontschuldigt en zijn fouten erkent. Morgen valt er een beslissing over het mogelijke strafproces.