Het was de afgelopen nacht opnieuw erg onrustig in verschillende Amerikaanse grootsteden. Op sociale media is te zien hoe autobestuurders in Los Angeles aangevallen werden door ‘Black Lives Matter’-aanhangers.

Op beelden op sociale media is te zien hoe een ‘Black Lives Matter’-meute een kruispunt in Hollywood in Los Angeles bezet. Een witte Toyota Prius probeerde langs de menigte manoeuvreren, waarna de wagen omsingeld en aangevallen werd door de BLM-aanhangers.

(Lees verder onder de tweet.)

Autobestuurders aangevallen in LA

Daarop reed de wagen weg, waarna deze achtervolgd werd door pick-uptruck en een Mustang gevuld met BLM-aanhangers. De pick-uptruck sneed de Prius de pas af, waarop de Toyota opnieuw omsingeld en aangevallen werd. Daarop vlucht de belaagde auto weg door een rood licht. De bestuurder werd iets later aangehouden door de politie.

Tijdens een andere incident op die avond werden twee demonstranten aangereden door een truck. Ook in dit geval zou het voertuig omsingeld en belaagd zijn door ‘Black Lives Matter’-aanhangers, alvorens weg te vluchten en de aanvallers omver te rijden.

(Lees verder onder de tweet.)

Het is al maanden onrustig in verschillende Amerikaanse grootsteden. Die onrust kreeg eergisteren een nieuwe impuls nadat een volksjury in Kentucky besloot om de agenten, die de zwarte vrouw Breonna Taylor doodschoten tijdens een misgelopen drugsinval, niet te vervolgen. Een agent die betrokken was bij de inval wordt wel vervolgd, maar voor andere feiten dan de dood van Taylor.

1 REACTIE

  1. Breonna Taylor, werd in een appartement in de VSA doodgeschoten. Dat is de tragische waarheid, doch slechtes een deel van het relaas. Dat een team Politie mensen, met huiszoekingsbevel, 1) niet werden toegelaten tot deze locatie, 2) dat deze patrouille, zich zelf toegang moest verschaffen, 3) de Politiemensen er beschoten werden door een niet resident en ‘bezoeker’ bij het slachtoffer. 4) dat de Politie terug vuurde en de vrouw daarbij dodelijk getroffen werd, dát is het relaas. Waarom spreekt men niet van de mannelijke ‘bezoeker’ die eerst op de Politie schoot ?
    Wordt de berichtgeving bij Sceptr ook tendesieus… of kijken ze er hun betichtgeving niet na ?