In het West-Vlaamse Damme is een minderjarige asielzoeker opgepakt in het kader van een onderzoek naar aanrandingen en het lastigvallen van minderjarige meisjes. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De voorbije dagen doken op sociale media verschillende berichten op van jonge meisjes die werden lastiggevallen en zelfs aangerand aan een bushalte in het centrum van Sijsele, een deelgemeente van Damme. Ook op de bus zouden meisjes zijn lastiggevallen.

Er werd een onderzoek gestart en daarbij werd inmiddels een verdachte opgepakt. Het gaat om een asielzoeker van het nabijgelegen en recent geopende asielzoekerscentrum. “In het onderzoek is intussen een verdachte geïdentificeerd. Het gaat om een minderjarige bewoner van het noodopvangcentrum”, aldus burgemeester Joachim Coens (CD&V). 

De politie bevestigt dat, maar kan en mag daarover niet meer informatie geven. “Omdat het om een minderjarige gaat, kunnen we momenteel geen verdere informatie geven”, aldus woordvoerster Isolde Van Eenooghe aan HLN. 

1 REACTIE