Maandagnacht werd een 45-jarige arbeider, Yves D. genaamd, aangevallen door vijf illegale transmigranten. Ze omsingelden hem op het jaagpad langs de Ter Doeststraat in Zwankendamme. Dat meldt Transporteffect in een Facebookpost en staat ook te lezen in Het Nieuwsblad. Yves liep enkele lichte verwondingen op door een mes, maar kwam er verder met de schrik vanaf.

“Wat gevreesd werd, waarvoor gewaarschuwd wordt in alle talen, is deze nacht gebeurd,” staat er te lezen. Een arbeider uit Zeebrugge van de firma Admibo was signalisatieborden aan het ophalen die daar nog stonden voor werkzaamheden ter hoogte van het jaagpad aan de Ter Doeststraat. Dat is niet ver van de stadstuintjes in Zwankendamme. Hij werd plots omsingeld door vijf illegale transmigranten die om geld, eten en drinken vroegen. Eén van de illegale transmigranten haalde plots een breekmes boven en viel de arbeider brutaal aan.

“Beste schijtpolitiek, blijft u naar de hemel staren in afwachting van een goddelijke ingreep?”

Yves D. heeft diepe wonden aan zijn armen en op zijn borst. Hij heeft uit paniek zijn portemonnee op de grond geworpen. Daarin zat enkel wat kleingeld, maar ook enkele persoonlijke documenten zoals zijn paspoort en rijbewijs. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en konden de man helpen.

In het bericht van Transporteffect, geschreven door ene Kamiel, wordt scherp uitgehaald naar de politiek. “Ondanks de inzet van de politie, ondanks de pogingen van de Zeebruggenaars en alle goede wil, dit is erover. Beste Deedee, beste schijtpolitiek, u weigert nog steeds afdoende maatregelen te nemen  (oppakken en vastzetten) u blijft naar de hemel staren in afwachting van één of andere goddelijke ingreep? Ik weet begot niet hoe de gemoederen nog gekalmeerd kunnen worden, dit is vele bruggen te ver… Bewerkt met cuttermessen…godverdomme…”, klinkt het. Er werden ook foto’s verspreid van het slachtoffer. Op die foto’s zijn duidelijke sneeën zichtbaar op zijn arm en één op zijn borst.