De Nederlandse politie plaatste woensdag herkenbare foto’s online van de allochtone relschoppers die drie weken geleden in Utrecht vernielingen aanbrachten. Volgens de De Telegraaf  zijn de voorbije dagen al zo’n 45 relschoppers opgepakt. Het zou gaan volgens de krant om “tieners en twintigers en ze zijn overwegend van Marokkaanse afkomst”.

Eerder kwamen er beelden online waarop de daders nog onherkenbaar werden gemaakt. De politie deed vervolgens een oproep om zich te melden binnen een bepaalde termijn. t meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Twee onder hen gaven zichzelf ook aan bij de politie. Drie andere verdachten zijn later herkend. De acht ontbrekende daders zien zich nu tentoongesteld op het internet mét herkenbare opsporingsfoto’s. 

De Politie van Utrecht spoort de daders op wegens onder meer het gooien van stenen naar de politie en het vernielen straatmeubilair en bushokjes. Ook via de lokale zender RTV Utrecht zijn de camerabeelden publiek gemaakt. Daarop zijn de verschillende verdachten ‘in actie’ te zien. Ze gooien er inderdaad met stenen, verkeersborden en andere projectielen naar de politie.

In Nederland waren er de voorbije weken ook al in de Schilderswijk in Amsterdam heel wat proberen. Toen zagen getuigen er relschoppers een molotovcocktail gooien naar een buurtcentrum.