Charlie Hebdo besloot vorige week opnieuw cartoons te plaatsen van de profeet Mohammed. Dat deden ze omdat in Parijs het proces van start gaat over de aanslagen in 2015. Toen schoten moslimextremisten enkele personeelsleden van Charlie Hebdo dood en pleegde men een aanslag op een Joodse supermarkt. Nu dreigt al-Qaeda met nieuwe aanslagen op het Franse blad door die nieuwe cartoons. Dat meldt het Amerikaanse kennisinstituut SITE en staat te lezen in onder andere de Nederlandse AD.

Al-Qaeda weidde zijn eigen blad toe aan de aanslagen van 11 september, 2011. Daarin verwijst de terreurorganisatie onder andere naar Charlie Hebdo en merkt op dat het “dom zou zijn om te denken dat de aanslagen iets eenmaligs waren.” Op 7 januari 2015 schoten de broers Chérif Kouachi en Saïd Kouachi enkele redactieleden dood van Charlie Hebdo. Wat later werden ze doodgeschoten door de politie. De aanslag werd opgeëist door een zusterorganisatie van al-Qaeda.