De Griekse politie heeft vijf Afghaanse asielzoekers opgepakt voor de brandstichtingen in het opvangkamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt NOS. Het zou gaan om asielzoekers van wie de asielaanvraag werd afgewezen. 

Enkele dagen geleden werd een groot opvangkamp op het Griekse eiland Lesbos in brand gestoken. Meteen leek het te gaan om asielzoekers die boos waren omdat het kamp in quarantaine geplaatst werd vanwege een uitbraak van het coronavirus. 

Asielzoekers opgepakt

Vandaag heeft de Griekse politie inderdaad vijf asielzoekers opgepakt. Het zou gaan om Afghaanse asielzoekers die eerder al uitgewezen werden na een geweigerde asielaanvraag. “De brandstichters zijn opgepakt. Het zijn jonge migranten. Een andere verdachte wordt nog gezocht”, aldus de Griekse minister van Civiele Bescherming Michalis Chrisochoidis op de staatsradio ERT.

Inmiddels komt er onder de 12.000 asielzoekers die nu hun onderdak kwijt zijn alsmaar meer verzet tegen de Griekse overheid. Ze eisen naar het Griekse vasteland te worden overgebracht omdat ze dan kunnen verder reizen naar andere Europese landen. Het kwam er de voorbije dagen verschillende keren tot rellen. 

1 REACTIE