In de Franse hoofdstad Parijs zijn gisterenavond zware rellen uitgebroken tijdens en na de verloren finale van Paris Saint-Germain. Bijna 150 mensen werden opgepakt. Op beelden die viraal gaan op sociale media is te zien hoe allochtone jongeren de politie bekogelen, winkels plunderen en willekeurige auto’s vernielen. 

Gisteren werd de finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Bayern München gespeeld. De wedstrijd eindigde op een 0-1 nederlaag voor PSG, tijdens en na de wedstrijd braken rellen uit in Parijs. Dat gebeurde eerder ook al na de gewonnen halve finale tegen Leipzig. 

Duizenden mensen trokken gisteren de straat op in Parijs. Vooral rondom de Champs-Élysées was het bijzonder onrustig. Daar staken relschoppers wagens in brand, werden ruiten van winkels ingegooid en werd de politie bekogeld met onder meer vuurwerk en voetzoekers. 

De Franse politie had de handen vol om de situatie onder controle te krijgen. Het traangas werd ingezet en het hele gebied rond de Champs-Élysées werd ontruimd. Later kwam het ook op andere plaatsen in Parijs tot rellen, vernielingen, plunderingen en confrontaties tussen relschoppers en politie. Uiteindelijk werden 148 mensen aangehouden.