Woensdagavond richtte een grote groep allochtone jongeren veel schade aan in de Haagse Schilderswijk. Minstens 100 personen kwamen op straat en draaiden brandkranen open, staken vuurwerk af, stichtten brand en brachten veel vernielingen aan aan auto’s en straatmeubilair. Toen de politie ter plaatse kwam om de situatie onder controle te krijgen, werd deze bekogeld met eieren en stenen. 

De politie moest zijn uiterste best doen om de situatie onder controle te krijgen. Drie wagens van de ordediensten werden beschadigd. Daarnaast kampen vele agenten nog met oorsuizen door het luide vuurwerk dat naar hen werd gegooid. Uiteindelijk werden er vier relschoppers aangehouden. Drie van hen voor samenscholing en één verdachte voor openlijke geweldpleging. Er werd een proces verbaal tegen hen opgemaakt.  De politie patrouilleerde al enkele dagen doorheen Schilderswijk door overlast van groepen allochtone jongeren. “Daarnaast is ook een politiehelikopter ingezet, en moest de brandweer worden opgeroepen om een stapel brandende pallets op de Hoefkade te blussen”, meldt de politie.

(Lees verder onder de tweet.)

Op verschillende plaatsen in Den Haag kwam er donderdagochtend geen water meer uit de kraan. De druk was verdwenen van het netwerk door het openzetten van de brandkranen. De Haagse Schilderswijk is al jaren berucht in Nederland. Zo werd er in 2014 een pro-IS-demonstratie georganiseerd, waar door de demonstranten toen “dood aan de Joden” werd geroepen.

2 REACTIES

  1. Nou, leuk spelletje. ‘Pak-den-dief spelen, maar dan in het écht’ maar infeite wat is er daar nog leuk en uitdagend aan als je toch weet dat de politie jongens/-meisjes, niets mogen terug doen. In plaats van ‘écht’ mee te spelen, zoals in de thuislanden, schieten ze hier maar met een waterkannon, ofschrijven de namen op als er dan toch eens iemand gevat wordt. Flauw spelletje, waar wachten, jullie Ordehandhavers, op om écht mee te spelen. Een eerste suggestie : paarse verf in dat waterkanon doen, die je de eerste week niet kunt afwassen. Doortastender is er een goeie scheut van een goedje bij te doen, zodat de lieverdjes enkele dagen kunnen jeuken of stinken. Wat zeggen jullie? Je wist niet dat dát bestond. Ga dan maar even in de leer bij de ‘ordehandhavers in onze herkomstlanden’ die zullen het jullie sukkels, wél leren.