Deze donderdagnamiddag is er brand uitgebroken in het technisch lokaal van de WTC-toren, niet ver van het Noordstation in Brussel. Een grote, donkere rookpluim is van ver te zien. Dat meldt onder andere de HLN. De brand zou ontstaan zijn op de 27ste verdieping. “Isolatiemateriaal van de hoogste verdieping van de WTC-toren heeft vuur gevat”, aldus woordvoerder Walter Derieuw in de HLN, “er zijn geen gewonden gevallen.” Men kan nog niet zeggen wat de oorzaak is van de brand.

De toren was zo goed als leeg omdat er renovatiewerkzaamheden bezig zijn. Enkel een paar arbeiders waren binnen toen de brand uitbrak. Het is moeilijk de brand te blussen, omdat er nog geen water is in het gebouw door de renovatiewerken. De brandweer moet dus water halen uit tankwagens vanop straat. Er is ook een hoogtewerker van de werf ingezet.