In het onderzoek naar de moord op Ilse Uyttersprot (53) wordt onderzocht of de verdachte haar mogelijk verdoofd heeft. Dat vernam Het Nieuwsblad ‘uit goede bron’. Verdachte Jurgen Demesmaeker (49) sloeg Uyttersprot dood met een hamer terwijl ze lag te slapen. Uyttersprot was op slag dood. “Ze heeft het niet geweten en heeft niet geleden”, zou het het gerecht aan Anthony Mallego, advocaat van de zonen en de moeder van het slachtoffer, hebben laten weten.
 

Op basis van het feit dat Uyttersprot niet zou wakker geworden zijn toen Demesmaeker de ochtend van de moord het moordwapen, een hamer, ging halen in de berging naast de slaapkamer, zou erop kunnen wijzen dat hij haar de avond voordien verdoofd heeft. Het koppel zou de avond voordien ruzie hebben gemaakt. Nadat ze de ruzie bijgelegd hadden zou Demesmaeker de oud-burgemeester hebben verdoofd door iets in haar glas te doen. Toxicologisch onderzoek dat is uitgevoerd samen met de autopsie zal hierover uitsluitsel brengen. Momenteel is het nog wachten op de resultaten.

Indien zou blijken dat Uyttersprot verdoofd zou zijn geweest, dan is dat uiteraard een bezwarend element voor Demesmaeker die nog steeds beweert niet met voorbedachten rade te hebben gehandeld. Zelf heeft hij alvast niets verklaard over een mogelijke verdoving. Wel zou intussen duidelijk zijn dat hij meermaals zou hebben geslagen met zijn hamer. De eerste slag zou meteen fataal geweest zijn.