Was ook de ex-partner van Jeffrey Epstein schuldig aan sexueel misbruik? Ja, aldus Virginia Giuffre, de getuige die de overleden multimiljonair Jeffrey Epstein beschuldigt van seksueel misbruik toen zij nog een tiener was. Zij beschuldigt nu ook zijn ex-partner Ghislaine Maxwell. Die zou niet enkel meisjes geronseld hebben, maar ook zelf actief betrokken geweest zijn bij seksueel misbruik tijdens orgieën op het eiland van Epstein. Daar vonden regelmatig seksfeestjes plaats. In het gezelschap van beroemde vrienden van Epstein. Dat schrijft De Morgen.

Ghislaine Maxwell deed er alles aan om de publicatie van een ruim zeshonderd pagina’s tellen document met daarin zware beschuldigingen van Giuffre aan haar adres te blokkeren. Dat lukte echter niet. Een Amerikaanse rechter beval donderdagnacht de openbaarmaking van de documenten. Daarin staat zeer expliciet beschreven dat Maxwell zelf meedeed aan misbruiken van meisjes.

De ex van Jeffrey Epstein, zit al sinds begin juli in de cel op verdenking van medeplichtigheid van seksueel misbruik, maar ontkende steeds die beschuldigingen. Nu duiken documenten op waaruit blijkt dat een getuige (Virginia Guffre) verklaart dat Maxwell zelf seksueel contact had met een ‘meisje’ in de slaapkamer van Epstein.

“Het eiland was een plek waar constant orgieën gaande waren”

Op de vraag van de onderzoekers naar de betrokkenheid van Maxwell antwoordt de getuige bevestigend: “Absoluut. Dit gebeurde op zoveel verschillende momenten. Het eiland was een plek waar constant orgieën gaande waren (…). Dat gebeurde niet alleen in Jefffrey’s kamer, maar ook daarbuiten.”

Vervolgens omschrijft de getuige in uiterst expliciete bewoordingen hoe ze zag dat Maxwell seks had met een meisje. De getuigenis is niet nieuw en dateert al uit 2016. Virginia Giuffre beschuldigde Ghislaine Maxwell toen dat zij haar twintig jaar geleden dwong seks te hebben met Epstein en zijn vrienden. In die zaak werd toen een minnelijke regeling getroffen.

“Zij trainde mij als seksslavin”

In de getuigenis omschrijft Giuffre het koppel Maxwell en Epstein als een “giftig team” dat samenwerkte om misbruik te maken van haar en van andere meisjes. Over haar verklaring dat ze door Maxwell werd uitgeleend aan Epsteins machtige vrienden, zegt ze: “Jeffrey was hier, net als zij, bij betrokken. En (Maxwell) was hier net zo bij betrokken als hij.” Verderop in haar verklaring zegt ze nog over Maxwell: “Zij was degene die mij op regelmatige basis misbruikte. Zij is degene die mij heeft geronseld, vertelde wat ik moest doen. Zij trainde mij als seksslavin, die mij fysiek en mentaal heeft misbruikt. Het is mijn diepe overtuiging dat zij degene is die gerechtelijk beoordeeld moet worden. Meer dan wie dan ook. Het feit dat zij een vrouw is, het is walgelijk.”

Op de Amerikaanse website “www.lawandcrime.com” staat het volledige dossier ter inzage. De website publiceert ook een aantal expliciete fragmenten uit het verhoor van Giuffre door haar ondervragers. Law & Crime downloadde alle documenten van PACER, de elektronische opslagplaats van dossiers van de federale rechtbank. Sommige pagina’s bevatten lijsten met mogelijke getuigen terwijl andere volledig zijn afgeschermd. Er staan ook getuigenissen in met korte beschrijvingen van Ghislaine Maxwell.

V: En je zag Ghislaine Maxwell seksueel contact hebben met een onbekende, niet bij naam genoemde vrouw in die kamer, nietwaar?
A: Absoluut.
V: Oké. Wanneer was je daar dat je dit zag gebeuren?
A: Dit is zo vaak gebeurd. Het eiland was een plaats waar constant orgieën plaatsvonden. En nogmaals, het is onmogelijk om te weten hoeveel. En, zoals ik al zei, het was niet alleen Jeffrey’s kamer. Het was buiten [. . . ]
V: Welk seksueel contact zag je Ghislaine Maxwell hebben met een vrouw bij het zwembad tijdens een orgie op de Amerikaanse Maagdeneilanden?
A: Nou, er waren nogal wat meisjes. En het was – excuseer me, als ik dit op een expliciete manier zeg, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Dus als je het niet begrijpt, laat het me dan weten – meidenactie. Er waren dus veel – wat is het woord ervoor? Likken, likken aan vagina’s, en borsten.

Ook Clinton, Trump en Prins Andrew opnieuw vermeld

Gekende namen zoals die van oud-president Bill Clinton, de huidige president Donald Trump en van de Britse prins Andrew duiken eveneens op in de openbaar gemaakte documenten. Giuffre herhaalt dat Bill Clinton aanwezig was op een eiland van Epstein, toen zij en andere meisjes er ook waren, maar zelf heeft ze hem niet gezien. Ze kan dus niet formeel bevestigen dat hij seks zou hebben gehad met meisjes. Clinton zelf ontkende dat hij ooit op het eiland van Epstein geweest is. Zo bevestigde zijn entourage aan Newsweek.

Wel verklaarde Giuffre dat Epstein haar introduceerde bij Andrew, met wie ze seks moest hebben. Ook Donald Trump was bevriend met Epstein, maar wordt nergens van beschuldigd door Giuffre. Het proces tegen zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in juli 2021.

De openbare publicatie van zevenenveertig voorheen geheime gerechtelijke dossiers met betrekking tot de betrokkenheid van Maxwell bij Jeffrey Epstein en zijn vermeende slachtoffers kan mogelijk nog leiden tot nieuw ontdekkingen. De gecombineerde documenten bevatten namelijk niet minder dan 638 pagina’s.