Zondagnacht rond 3 uur is er opnieuw een granaat ontploft in Antwerpen. Dit meldt De Morgen. De aanslag deed zich voor in de Gryspeerstraat in Deurne, DOVO kwam meteen ter plaatse. Afgelopen weekend zijn er in totaal vier ontploffingen gemeld in Antwerpen. Over de laatste is nog niet bekend wat de aanleiding zou zijn. Momenteel wordt er naar een link met het drugsmilieu gezocht.

De granaat ontplofte op de stoep voor een gesloten apotheekzaak. De granaat werd in de inkomhal van het leegstaand pand gegooid maar rolde terug op de stoep. De politie onderzoekt nu waarom juist daar een aanslag werd gepleegd. Een van de denkpistes ligt bij de buren van de oude apotheek. Een lid van de familie El B. woont namelijk naast het leegstaand pand. Deze hebben een verleden in het drugsmilieu.

Afgelopen weekend zijn er in totaal vier ontploffingen geweest. De eerste ontploffing vond vrijdagnacht plaats in Borgerhout. De zoon van de familie J., bij wie de aanslag werd gepleegd, kwam ook al in contact met het drugsmilieu. Hij raakte betrokken bij een drugsoorlog nadat er 200 kg cocaïne uit de haven werd gestolen. Ook de tweede explosie, niet veel later, werd gepleegd op de auto van een havenarbeider. De derde ontploffing zou volgens de politie niet veroorzaakt zijn door een granaat. Meer details worden niet vrijgegeven. Ook over mogelijk slachtoffer en motief is er nog niets duidelijk.