Een filmpje van een arrestatie in Knokke wordt massaal gedeeld op sociale media. Daarop is te zien hoe de politie een jongeman van buitenlandse origine arresteert omdat die weigert een mondmasker te dragen. Hij gedroeg zich bovendien bijzonder weerspannig tegenover de politie.

Gisterenavond plaatste een zekere Glen Junior het filmpje op Facebook, inmiddels is het meer dan 1.600 keer gedeeld. De beelden zorgen dan ook voor veel verontwaardiging, bij mensen die vinden dat de jongeman zich asociaal gedraagt, maar ook bij mensen die vinden dat de politie te hard optreedt. 

Mondmasker

De feiten: donderdagnamiddag merkte de politie van Knokke een jongeman op die geen mondmasker droeg op de zeedijk, ondanks het feit dat dat verplicht is. Toen de politie hem daarop aansprak, weigerde de jongeman om zijn mondmasker op te zetten. Bovendien stelde hij zich agressief op tegen de politie, waardoor ze besloten hem te arresteren. 

Ook tijdens die arrestatie gaat het er niet vriendelijk aan toe, zo is te zien op de beelden. Met zijn mondmasker op zijn kind duwt en trekt de jongeman om zich los te wrikken, waarbij hij onvermijdelijk ook recht in het gezicht van de politieagenten blaast. 

Het parket van Brugge bevestigt de feiten en stelt dat de jongeman, die afkomstig zou zijn uit Brussel, vervolgd zal worden. “De man zal via snelrecht gedagvaard worden voor een inbreuk op de coronamaatregelen en voor weerspannigheid”, aldus het parket. Na zijn arrestatie werd hij wel meteen weer vrijgelaten. 

Knokke heist op zen best. Het o zo rustige belgie van vroeger is helaas niet meer 😜 ‘verward’ he, ge ziet da zo..Bekijk ook eens www.jacuzzicinema.be

Publiée par Glen Junior sur Jeudi 6 août 2020