In het Franse Val-d’oise is een zwarte man in elkaar geslagen door een groep andere allochtone mannen. Op de beelden is te zien hoe ze binnenkomen en het slachtoffer reageert dat ze een mondmasker moeten opzetten. Ze reageren onmiddellijk agressief. Hij krijgt stokslagen, ze werpen het slachtoffer op de grond en slaan hem dan stevig in elkaar. Niemand reageert. Het gebouw loopt rustig leeg en het slachtoffer blijft roerloos op de grond liggen.

Het slachtoffer is een man van 44 jaar. Zijn naam is Augustine en hij heeft een wasserette op de parking van de Lidl in Sousy-sous-Montmorency in Val-d’oise. Het incident speelde zich af in de late namiddag van 2 augustus, 2020. Het slachtoffer doet zijn verhaal in le Parisien: “Ik vroeg iemand een masker aan te doen maar hij weigerde. Hij ging weg en kwam terug met vrienden. Ze wilden me intimideren, maar dat lukte niet. Ze gingen opnieuw weg en kwamen terug met honkbalknuppels. Onmiddellijk werd ik aangevallen.”

Het slachtoffer heeft gelukkig geen zware verwondingen opgelopen. “Ik was alleen op dat moment. Ze sloegen me in elkaar, gooiden me op de grond, ze bleven me maar slaan… ik verloor zelfs mijn bewustzijn even.” Het hele incident werd gefilmd door de bewakingscamera. De beelden zijn hieronder te bekijken.