De man die verdacht wordt van de moord op de 24-jarige Bas van Wijk is een “Nederlander van Marokkaanse origine”. Dat schrijft De Telegraaf. Hij zou bekend staan bij de politie om “kleinere, maar wel hardnekkige criminaliteit”.

De man die ervan verdacht wordt Bas van Wijk neergeschoten te hebben is bekende van de politie. Dat beweert de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van “goed ingevoerde bronnen”. Het zou gaan om “een Nederlander van Marokkaanse origine die woont in Amsterdam”. De man zou voorheen geen zware misdaden hebben begaan, maar wel “kleinere […] hardnekkige criminaliteit”.

De 24-jarige Bas van Wijk overleed nadat hij op klaarlichte dag werd neergeschoten op een drukbezocht strandje in Amsterdam. Kort daarvoor zou hij zijn moordenaar hebben aangesproken omdat die een horloge probeerde te stelen. 

De dader werd aanvankelijk door de Amsterdamse politie omschreven als een 20- tot 30-jarige man, met “lichte huidskleur”“zwarte krullen”“mager postuur”“sikje” en “tasje om”.