Een drama in de Amerikaanse staat Virginia. Een jonge vrouw werd er vorige week vermoord door de man die haar eerder al verkrachtte nadat die was vrijgelaten wegens het risico op een coronabesmetting in de gevangenis. Dat meldt The Washington Post.

De 33-jarige Ibrahim Bouaichi zat sinds december vorig jaar in de cel voor de verkrachting van de jonge vrouw Karla Dominguez. Normaal moest de man in afwachting van zijn proces in de gevangenis blijven, maar op vraag van zijn advocaten mocht de man vanwege het risico op een coronabesmetting in de gevangenis toch thuis zijn proces afwachten.

Verkrachte vrouw doodgeschoten

Er waren enkele voorwaarden verbonden aan die gunst. Zo mocht hij zijn huis enkel verlaten om zijn advocaten te ontmoeten, maar daar trok hij zich niets van aan, integendeel.  Van zijn tijdelijke vrijheid maakte hij gebruik om Karla Dominguez, de vrouw die hem dus had aangegeven voor de verkrachting, op te zoeken en te vermoorden. 

Op woensdag 29 juli trok Ibrahim Bouaichi naar de woning van Karla Dominguez en schoot hij haar neer voor haar voordeur. Buurtbewoners hoorden de schoten en verwittigden de politie. Zij troffen de vrouw levenloos aan.

Twee dagen na de moord werd Ibrahim Bouaichi opgemerkt door enkele FBI-agenten, die meteen de achtervolging inzetten. Die achtervolging eindigde voor Ibrahim Bouaichi in een crash, waarna hij zichzelf neerschoot. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, het is nog niet duidelijk of hij het zal overleven.