Een verdachte van de schietpartij die leidde tot de dood van Bas Van Wijk legde vandaag een bekentenis af. Dat meldt De Telegraaf. Eerder deze week was de Amsterdamse politie al overgegaan tot de arrestatie van 4 verdachten. Eén van hen heeft nu toegegeven te hebben geschoten op Bas. Over de identiteit van de verdachte die bekend heeft is voorlopig niks gezegd.

Een van de vier verdachten, die betrokken zijn bij de moord op de 24-jarige Bas van Wijk, heeft bij de rechter-commissaris, dat is vergelijkbaar met een onderzoeksrechter bij ons, bekend te hebben geschoten. De andere drie verdachten blijven eveneens nog twee weken langer in de cel. Volgens het Openbaar Ministerie zijn wel degelijk alle verdachten, in de leeftijdscategorie van 18 tot 20 jaar – betrokken bij het doodschieten van Bas van Wijk.

(Lees verder onder deze tweet)

Bas Van Wijk, een jongeman uit Badhoevedorp, was samen met een vriendengroep aan het ontspannen bij het water, toen hij een dief betrapte die het had gemunt op het horloge van zijn vriend. Op het moment dat Bas de dief betrapte werd hij door met een wapen neergeschoten. Ondanks reanimatiepogingen kwam alle hulp voor Van Wijk te laat.

Welke van de vier verdachten precies heeft geschoten, is noch de politie noch door het OM bekend gemaakt.