Vrijdagavond vond aan het station van Dendermonde een zware vechtpartij plaats waarbij opnieuw Brusselse jongeren betrokken waren. Het is niet de eerste keer dat zij daar voor problemen zorgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Omstreeks 22u zagen omstaanders hoe een groep jongeren, zo worden de daders genoemd, enkele andere mensen aan het station van Dendermonde te lijf gingen. De ooggetuigen verwittigden de politie, die meteen massaal ter plaatse kwam en het gevecht zo kon stoppen.

Bij de identificatie van de vechtersbazen bleek dat velen van hen vanuit Brussel kwamen. De politie besloot hen op de trein naar huis te zetten en niemand op te pakken of processen-verbaal op te maken. 

In het verleden was het station van Dendermonde al vaker het toneel van grote vechtpartijen, waarbij Brusselse jongeren betrokken waren. Handelaars uit de buurt trokken eerder al aan de alarmbel. “Het geweld moet stoppen. Iemand die bij ons werkt, staat intussen al op ziekteverlof uit schrik voor wat hier de laatste weken allemaal gebeurde”, klinkt het. “Wij werken hier soms alleen en dan voelen wij ons niet meer veilig.”

2 REACTIES

  1. Brusselse jongeren actief, anders gezegd : ‘ Islamoverheersing rukt op!’ Wanneer doen wij daar nu eens ‘iets serieus’ aan, want op de polies moet ge daarvoor niet rekenen. Ze zetten ze op de trein…och arme je ‘jongetjes’. Ze zouden ze beter op de vlieger zetten.