De Amerikaanse president Donald Trump wil de Chinese app ‘TikTok’ verbieden in de Verenigde Staten. De app van het Chinees bedrijf ‘ByteDance’ wekt bij de president vooral veel zorgen omtrent privacy en nationale veiligheid. Ongeveer een maand geleden was er al sprake van een mogelijke ban voor enkele Chinese apps in Amerika. Ook India verbood de app al in hun land.

“Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de Verenigde Staten”, zegt Trump aan boord van de Air Force One tegen de Amerikaanse media. Deze reactie van Trump komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat BytaDance de app wil verkopen. Een van de mogelijke kandidaten zou Microsoft zijn. Daarom vindt de president het dus nodig om de app in zijn geheel te verbannen uit de Verenigde Staten.

Gevaar voor nationale veiligheid

De app zou een gevaar zijn voor de nationale veiligheid en de privacy van de Amerikaan. Er zou mogelijk te veel informatie doorgespeeld worden aan de Chinese overheid volgens Trump. De president vertelt dat de ban al zou ingaan vanaf vandaag. Hij zou hier de autoriteit voor hebben om dit meteen te laten doorvoeren. Daarvoor zou hij een presidentieel decreet of een economische noodwet ondertekenen.