Trump belooft “veiligheid” in slottoespraak Republikeins partijcongres

0
715

Op de slotavond van het Republikeinse partijcongres heeft de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) zijn kandidatuur voor herverkiezing formeel aanvaard. Het kernthema van zijn slottoespraak was veiligheid. Hij haalde fors uit naar zijn tegenstander Joe Biden (Dem.).

“Dit is de belangrijkste verkiezing in de geschiedenis van ons land. Op geen enkel moment eerder hebben de kiezers een duidelijkere keuze tussen twee partijen, twee visies, twee filosofieën, of twee programma’s onder ogen gezien”, zei de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) voor het Witte Huis.

(Lees verder onder de tweet.)

“Biden is een Trojaans paard voor extreemlinks”

Trump haalde hard uit naar de Democraten en zijn tegenstander Joe Biden. “Op het Democratische congres hoorde je nauwelijks iets over hun plannen. Maar dat is niet omdat ze die niet hebben. Het is omdat hun plannen de meest extreme reeks voorstellen zijn die ooit door een grote partij werden ingediend”, zei Trump.

“Joe Biden en zijn partij vielen Amerika herhaaldelijk aan als een land van raciale, economische en sociale onrechtvaardigheid”, zei de Amerikaanse president. “Dus vanavond stel ik je een zeer eenvoudige vraag. Hoe kan de Democratische partij vragen om ons land te leiden als het zoveel tijd besteedt aan het afbreken van ons land?”

Trump waarschuwde dat zijn tegenstander een “Trojaans paard” voor extreemlinks is: “Als je de macht aan Joe Biden geeft, zal extreemlinks de politiediensten in heel Amerika ontmantelen. Ze zullen federale wetgeving aannemen om de wetshandhaving nationaal te verminderen. Niemand zal veilig zijn in het Amerika van Biden.”

“Veiligheid”

Terwijl verschillende Amerikaanse steden geteisterd worden door gewelddadige rellen en de Amerikaanse politie onder druk staat, beloofde Trump “het absolute recht van elke Amerikaanse burger om in veiligheid, waardigheid en vrede te leven” te zullen verdedigen en “Amerika veilig te houden”.

Voorts beloofde de Amerikaanse president de vrije meningsuiting op de Amerikaanse universiteiten te beschermen, een dam op te werpen tegen de ‘afrekencultuur’ en het “patriottisme” in het Amerikaanse onderwijs te herstellen.

Na afloop van de toespraak werden verschillende toehoorders aangevallen en lastiggevallen door betogers, niet ver van het Witte Huis.