Tjerk Sekeris, districtsburgemeester (N-VA) van Deurne waarschuwt: “We moeten in  het achterhoofd houden dat bij de volgende aanslag doden kunnen vallen”. Dat zei hij gisteren aan De Standaard. Zijn woorden waren nog niet koud, en het is weer zover. Deze nacht is opnieuw een granaat gevonden aan de voordeur van een woning, in de Van Amstelstraat. Dat gebeurde zaterdag rond 0.40 uur, aldus de Antwerpse politie en BELGA. Intussen al het achtste incident in enkele weken tijd.

“Mijn inwoners zijn ongerust, omdat er blijkbaar geen einde aan komt”, zei districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) nog op Radio 2. “Vroeger waren het een aantal wijken, nu is het heel Deurne. Ik hoor en zie de angst van de Deurnaren door de muren kruipen. We moeten in het achterhoofd houden dat bij de volgende aanslag doden kunnen vallen.”, voegt hij er aan toe. 

Het springtuig dat zaterdag ochtend gevonden werd, bevond zich bij een voordeur op ongeveer dezelfde plaats waar eerder deze week ook al een granaat is aangetroffen. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat onschadelijk te maken. 

Het is het zoveelste incident op rij dat zich de laatste dagen in Antwerpen voordoet. In de nacht van donderdag op vrijdag is ook al vijf keer geschoten op een leegstaande horecazaak aan de Turnhoutsebaan in Deurne.

Eerder werd ook een woning in de Beukenstraat in Borgerhout beschoten. In de Godtsstraat ontplofte een granaat onder een geparkeerde wagen. Een explosief vernielde de voordeur van een woning in de Kerkhofweg in Deurne. En in De Gryspeerstraat in Deurne is eerst een granaat gegooid naar een leegstaande apotheek, vervolgens is het pand ernaast beschoten met een machinegeweer.

Ondanks vragen vanuit de bevolking kwam burgemeester Bart De Wever zelf nog niet naar de buurt. Dat zou te maken hebben met de coronamaatregelen. Districtsburgemeester Sekeris sprak naar eigen zeggen meermaals met De Wever, schrijft De Standaard:  “Hij heeft mij verzekerd dat hij naar Deurne wil komen voor een vergadering met de inwoners, maar door de coronamaatregelen kunnen we niet zomaar mensen bij elkaar zetten”, zegt hij. “De burgemeester zal, als de tijd rijp is, van wijk tot wijk zijn drugsbeleid komen uitleggen. Dat heeft hij beloofd.”