In het Filipijnse dorp Jolo is deze ochtend (16:00 lokale tijd) een terreuraanslag gepleegd. Daarbij kwamen 5 soldaten en 4 burgers om het leven. Er vielen ook verschillende gewonden. De bommen waren vastgemaakt aan motorfietsen. Ze ontploften niet ver van een militair voertuig. Het is dus hoogstwaarschijnlijk dat het leger geviseerd werd. Dat meldt Al Jazeera. 

Het is niet de eerste aanslag in dit gebied. In 2019 kwamen meer dan 20 mensen om het leven in een aanslag op een katholieke kerk niet ver van de aanslag die vandaag plaatsvond. Het is nog onduidelijk wie de aanslag gepleegd heeft, niemand heeft verantwoordelijkheid opgeëist. Het gebied is echter wel een bolwerk voor de Abu Sayyaf, een terreurorganisatie die gelinkt is aan de Daesh (Islamitische Staat). Abu Sayyaf is een extremistische organisatie die streeft voor de onafhankelijkheid van de regio.

https://twitter.com/AlikhanSiraj/status/1297792414321651713