De studie naar de economische impact van migratie in België is opnieuw uitgesteld. Ruim twee jaar geleden werd die studie op vraag van N-VA besteld, met een deadline in april 2019. Die werd niet gehaald, en ook de nieuwe deadline moet verlaat worden. Dat meldt Knack

In april 2018 vroeg toenmalige regeringspartij N-VA de Nationale Bank om een studie naar de economische impact van het Belgische migratiebeleid. Deze allesomvattende studie moest de “economische impact op de sociale zekerheid, de arbeidsmarkt en de productiviteit” onderzoeken, iets wat in andere landen zoals Nederland wél eerder al onderzocht werd.

N-VA wilde dat de resultaten van dat onderzoek bekend zouden zijn voor de verkiezingen van mei 2019, maar die deadline werd ruim een jaar verlaat, naar juni 2020. Die deadline zijn we inmiddels ook al voorbij en de Nationale Bank bevestigt dat de studie opnieuw moet worden uitgesteld.

De analyse van gegevens van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid nam meer tijd in beslag dan vooraf gedacht, waardoor de deadline opnieuw verschoven moet worden. Maar, zo benadrukt de Nationale Bank, de studie zal er uiteindelijk zeker komen. “Momenteel zijn we de studie aan het afronden”, klinkt het. “De publicatie is voorzien ‘in de loop van de herfst.”

3 REACTIES

  1. Natuurlijk dat die studie verlaat wordt. Iedereen weet dat deze studie explosief materiaal zal bevatten. Deze nu laten verschijnen met de kans van nieuwe verkiezingen in het najaar zou N-VA en VB teveel in de kaart spelen. Dit dient absoluut vermeden te worden. De Nationale Bank moet onpartijdig zijn en zich niet voor een politieke kar laten spannen zoals nu gebeurt.