Kurt De Loor, Vlaams parlementslid voor sp.a, pleit ervoor om meer mensen met migratieachtergrond aan te nemen op de kabinetten van Vlaamse ministers. “De Vlaamse kabinetten worden vooral bevolkt door blanke mannen”, klinkt het in Belga, en dat moet veranderen.

In het verleden werden streefcijfers bepaald voor het aantal mensen met migratieachtergrond dat bij de Vlaamse overheid zou moeten werken. Tegen 2020 zou 10% van het Vlaams overheidspersoneel een migratieachtergrond moeten hebben, maar bij de Vlaamse regering wordt dat cijfer niet gehaald. Ook de doelen van werknemers met een handicap (3%) en vrouwen in topfuncties (40%) worden niet gehaald. 

“Slechts 6 procent van de kabinetsmedewerkers heeft een migratie-achtergrond, slechts 0,3 procent heeft een handicap of chronische ziekte en slechts 11 vrouwen bekleden een topfunctie op de kabinetten”, aldus De Loor. “De Vlaamse kabinetten worden vooral bevolkt door blanke mannen”, klinkt het nog. De Loor vindt die vaststellingen “ronduit beschamend”

Het sp.a-parlementslid vindt dat de Vlaamse ministers een voorbeeldrol moeten opnemen. “Hoe kan je verwachten dat iemand het gelijkekansen- en diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid au sérieux neemt als de ministers op hun eigen kabinetten weigeren het goede voorbeeld te geven en de streefcijfers bijlange niet halen?”, besluit De Loor. 

2 REACTIES

  1. Vanwaar nu weer deze onzin? Een zonnesteek of de normale socialistische prietpraat? Ik stel voor dat die vent per direct vervangen wordt door de eerste de beste neger die je in Matonge tegenkomt. Normaal wordt iemand gerekruteerd op basis van kennis en verdiensten. Dat is duidelijk bij De Loor, en ik vermoed bij nog heel wat van zijn partijgenoten, niet gebeurd.