Jevgeni Prigozhin is een bekende Russische zakenman. Hij heeft gezworen om de Russische criticus en activist Aleksej Navalny volledig te ruïneren. “Ik wil deze groep mensen hun kleren en schoenen ontnemen,” klinkt het. Vorig jaar moest Navalny voor de rechter verschijnen nadat hij een videorapportage had gelanceerd. Hij moest 88 miljoen roebel (982.800,13 euro) schadevergoeding betalen. Dat meldt de Moscow Times. Momenteel ligt Aleksej nog in een Duits ziekenhuis. Hij werd namelijk onwel op een vliegtuig. De artsen beweren dat hij vergiftigd is.

“Als hij sterft, zal ik hem persoonlijk niet vervolgen. Als hij het overleeft, dan zal ik hem verantwoordelijk stellen volgens de volledige strengheid van de Russische wet,” zou Jegveni gezegd hebben. De videoreportage die Navalny uitbracht, ging over een bedrijf dat catering zou gemonopoliseerd hebben. Het verkochte eten zou een zeer lage kwaliteit gehad hebben en zelfs kinderen ziek gemaakt hebben. Hij linkte het bedrijf met Jevgeni, maar Jevgeni ontkent dat en sleepte hem daarom voor de rechter. Jevgeni kreeg gelijk en Navalny moest daarom dus die schadevergoeding betalen.