De Russische veiligheidsdiensten, de FSB, hebben een militair gearresteerd in Siberië. De man zou naar verluidt staatsgeheimen en andere interne info van Rusland hebben doorgegeven aan de Oekraïense overheid. Dat meldt onder andere Al Jazeera.

De militair werd gearresteerd in de Siberische stad Barnaul, ongeveer 2.800 km van Moskou. De veiligheidsdiensten waren hem aan het opwachten toen hij een supermarkt verliet. Verdere details werden niet vrijgegeven. De FSB zegt wel dat een strafrechtelijk onderzoek is geopend naar verraad tegenover de staat. Als de man schuldig wordt bevonden, kan hij tot wel 20 jaar opgesloten worden. Nu is de vraag wel of, als de man effectief schuldig is, dit niet nog diepere wonden slaat in de relatie tussen Oekraïne en Rusland? De vijandigheden tussen de twee landen woekeren al sinds 2014, toen de hele crisis in de Krim en Oost-Oekraïne begon.