Sinds de dood van George Floyd, de Afro-Amerikaan die stierf tijdens zijn arrestatie, zijn verschillende Amerikaanse steden oorlogsgebied geworden voor relschoppers, Antifa-militanten, extreemlinksen en extremistische elementen binnen Black Lives Matter. Seattle is daar een mooi voorbeeld van. Maar de gekte en massahysterie kan nog altijd gekker worden blijkt nu. Een groep relschoppers klagen namelijk de stad Seattle aan. “Slechts enkelen hebben de privilege om beschermend materiaal aan te kopen om ‘veilig te protesteren’”, klinkt het. “De stad moet het daarom bekostigen.” Dat melden onder andere The Blaze, Fox News, en Kiro7. De aanklacht is hier te vinden.

(Lees verder onder de Tweet)

Ze vinden dat de stad voor die uitrusting moet betalen. Het is namelijk, volgens hen, de schuld van de stad dat zulk materiaal nodig is. “De tactieken van de oproerpolitie dwingen ons om dergelijk materiaal aan te kopen,” klinkt het bij de relschoppers. Die uitrusting is zodanig duur, dat ze besloten de stad aan te klagen. “De ‘betogers’ moeten nu dure uitrusting kopen,” staat in de klacht te lezen. “Die uitrusting is noodzakelijk om de veiligheid van het volk te garanderen. Het willekeurig gebruik van wapens door de politie van Seattle impliceert dat de stad evenredige bescherming voor ons ter beschikking moet stellen.”

“Het is ons recht”

Jessica Benton, Shelby Bryant, Anne Marie Cavanaugh, Alyssa Garrison en Clare Thomas, de aanklagers in deze zaak, zeggen dat ze deze stap nemen omdat ze “hun recht om te protesteren niet konden uitoefenen omdat ze niet het nodige materiaal hebben”. Daarnaast klagen ze dat “de politie oorlogsmunitie misbruikt tegen burgers.” Volgens Fox News zouden ze bijvoorbeeld speciale schoenen, handschoenen, helmen en gasmaskers eisen. Daarnaast eisen ze dat de stad niet langer bepaalde ‘wapens’ inzet “om demonstraties te onderdrukken”. Ten slotte willen ze dat de stad alle kosten betaalt voor de aanklacht en de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat er een extremistische actie plaatsvindt in Seattle. In juni namen extreemlinkse betogers nog een deel van de stad over. De zogenaamde ‘Capitol Hill Autonomous Zone’ of CHAZ werd zelfs onafhankelijk verklaard. Meerdere mensen werden hierbij neergeschoten. Zeker één iemand is om het leven gekomen. Wat nog allemaal is gebeurd in CHAZ, is onduidelijk. De politie werd namelijk tijdelijk gedwongen dit gebied te verlaten, maar kon het ondertussen al heroveren.