Naar aanleiding van de rellen in Blankenberge gisterennamiddag zijn 20 relschoppers gearresteerd. Ze maken allemaal deel uit van een Afrikaanse jeugdbende uit Brussel en waren gekend bij de politie en het gerecht. 

Zaterdagnamiddag braken zware rellen uit op het strand en de zeedijk van Blankenberge. Op videobeelden is te zien hoe een grote groep allochtone jongeren de politie omsingelde en aanviel met parasols en stokken. Daarbij raakten negen agenten gewond. 

Er werden uiteindelijk 20 relschoppers gearresteerd, bevestigt de politie van Blankenberge. Het gaat om een Afrikaanse jeugdbende uit Brussel, en het zijn geen onbekenden voor politie en gerecht. “Alle namen zijn goed gekend bij de ordediensten”, klinkt het. Velen hebben ook een strafblad. 

Inmiddels werden 17 relschoppers opnieuw vrijgelaten. Zij kregen een proces-verbaal en worden later mogelijk nog vervolgd. De 3 anderen werden gerechtelijk aangehouden en worden vandaag mogelijks voorgeleid bij de onderzoeksrechter.