Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) stoppen met hun formatieopdracht. Dat schrijft VRT NWS. Een overleg met de liberalen draaide vandaag op niets uit. Maandag zullen de preformateurs aan koning Filip voorstellen om de groenen en liberalen aan zet te brengen.

In een gezamenlijk persbericht uitten Groen, Ecolo, MR en Open VLD  gisteren hun “gezamenlijke bezorgdheid over de plannen van de opdrachthouders”. De partijen schoten met scherp op de communautaire plannen van de preformateurs en en weigeren naar eigen zeggen “deel te nemen aan een opbod, waarin ze tegen elkaar worden uitgespeeld om te bepalen wie tot de toekomstige regering kan toetreden”.

De Wever en Magnette waren op zoek naar minstens één partij om hun ‘bubbel van vijf’ – N-VA, PS, sp.a, CD&V en cdH – aan te vullen. Een overleg tussen de preformateurs en de liberalen draaide vandaag op niets uit. De Wever en Magnette zouden volgens VRT NWS nog niet bereid zijn om te zeggen dat ze voor de liberalen wilden kiezen.

1 REACTIE

  1. N-VA gaat nu drigend moeten beslissen of het aantal N-VA verkozenen in de kamer belangrijker is dan Vlaanderen. In geval van het laatste dienen VB en N-VA DRINGEND een gezamelijk verkiezingsprogramma voor te bereiden(iets wat ik al veel langer vraag) om bij de volgende verkiezingen niet op elkaar te schieten, maar op de partijen die het minder goed voorhebben met Vlaanderen. Voor BDW(en N-VA) moet dit het moment van de waarheid zijn.