Politievakbond VSOA vraagt na de rellen in Blankenberge van zaterdag om de term ‘jongeren’ eindelijk correct te benoemen. In de mainstream media en politiek werd opnieuw gesproken over ‘jongeren’, terwijl het volgens de politievakbond vaak over dezelfde soort ‘jongeren’ gaat, maar dat probleem wordt niet benoemd. 

Zaterdagnamiddag braken zware rellen uit op het strand van Blankenberge. Een grote groep allochtone jongeren uit Brussel viel daarbij de politie aan met onder meer parasols. Op videobeelden was duidelijk te zien dat het om jongeren van buitenlandse origine ging, wat inmiddels ook bevestigd wordt door de politie, maar in de media werd opnieuw alleen gesproken van ‘jongeren’. 

Het feit dat allochtone jongeren in de mainstream media steevast gewoon ‘jongeren’ genoemd wordt, zorgt voor onvrede bij politievakbond VSOA. In een oproep vragen ze vandaag om eindelijk die zogenaamde ‘jongeren’ correct te benoemen. 

“De brave burger werd reeds geruime tijd lastig gevallen, de coronaregels werden genegeerd en deze ‘jongeren’ probeerden ook op het strand (en andere recreatiedomeinen) – zoals in de probleemwijken van bepaalde steden – de baas te spelen”, aldus de VSOA. “De vakbond wil dat deze ‘jongeren’ eindelijk benoemd worden door de politiek.”

Daarnaast vraagt de politievakbond meer respect voor het werk van de politie en voor een nultolerantie voor geweld tegen de politie. “In plaats van erop uit te zijn om kritiek te geven en filmpjes van politietussenkomsten minutieus te analyseren om toch maar ergens een foutje te vinden, verdienen onze politiemensen alle steun.”

2 REACTIES

  1. Och arme, wat zijn onze geuniformeerde beschermers eigenlijk nog waard, dat ze zelfs de ware aard van het kwaad, niet meer mogen benoemen. Zo neem ik het goed aan dat dat ingevoerde muslimleger hier de macht grijpt en ons met ons rechtsbestel en met onze ordehandhaving uitdaagt en uitlacht. Zijn wij écht zo’n vijgen! ?
    Een kleine raad : ‘ Probeer ginds zulke toeren eens uit te halen, dan komt de vuilkar je met gebroken armen en benen opscheppen en naar het stort afvoeren.’ In Irak zegde men me letterlijk ‘ jullie zijn juist vrouwen, jullie laten alles maar begaan en krijgt wat jullie verdienen. Zijn er bij jullie dan écht geen mannen meer !’