Woensdag moesten de hulpdiensten van Oostende uitrukken nadat ze een melding kregen van verdrinking. Nu bleek ter plaatse dat het om een valse melding ging. Een minderjarig meisje uit het Brusselse had gedaan alsof ze verdronk. Toen de hulpdiensten aankwamen werden deze omringd door een groep van vijftigtal ‘Brusselse toeristen’. “Deze groep stond de politie en de hulpdiensten gewoonweg uit te lachen”, verteld commissaris Kris Allary aan Het Laatste Nieuws.

De politie van Oostende reageert woedend: “Na de melding over de verdrinking is de procedure drenkeling meteen opgestart. Twee ziekenwagens, tal van politieploegen en heel wat strandredders spoedden zich naar het strand. In twee badzones moest iedereen uit het water omdat de redders aldaar bijstand gingen verlenen. Uiteindelijk bleek het om een grap te gaan, met een grote impact op alle hulpdiensten. Dit is echt not-done. Als politie mogen wij geen factuur sturen, maar in dit geval hadden we het ongetwijfeld gedaan”

Overlast door zelfde groep

De groep ketjes zorgde die dag voor nog meer overlast. Velen van hen droegen geen mondmasker en hielden geen rekening met de ‘bubbel van vijf-regel’. Er kwamen verscheidene klachten van andere toeristen binnen bij de politie. Deze grepen dan ook opnieuw in. “Om de openbare orde te handhaven, hebben we besloten de groep richting het station te escorteren. Ook de federale politie en scheepvaartpolitie kwam met bijstand”, zegt commissaris Kris Allary. “Mensen met dergelijke ingesteldheid is de politie liever kwijt dan rijk in Oostende. Er is al werk genoeg voor de hulpdiensten”

De politie maakte een proces-verbaal op voor het nodeloos uitroepen van de hulpdiensten. De beslissing voor eventuele vervolging of een boete ligt nu bij het parket.

3 REACTIES

  1. Opdracht geslaagd met felicitaties van hún jury. ‘De boel op stelte gezet, de autochtonen gepest en de instellingen belachelijk gemaakt.’ Als begin is dat niet slecht. Meer kwalijkheid volgt gegarandeerd. Wie hierover details wil, leest die in één van hun handleidingen Boek JOZUA Hst 17 v 12&13. Hierbij niet vergeten dat ze zich allemaal als afstammelingen van voorvader Sem zien. Tussen haakjes, mogen we een foto zien van wat jullie ‘ketjes’ noemen.

  2. Blankenberge, vandaag zaterdag 8/8. Het hierboven beloofde vervolg van het spektakel is er al. Op de beelden te zien, zag het er ‘zwart van ‘t volk’ . Morgen zondag worden ze uit Blankenberge geweerd… och niet erg, dan wordt er wel ergans anders een ‘feestje van dát slag’ gebouwd. Kwestie van de Belgische ordehandhavers te testen op hun zwakte. Inderdaad, zolang onze Politie niet gaat optreden zoals ze het in hun thuislanden gewoon zijn blijft het leuk : ‘Wit poliesje pesten.’