De Politie van Leuven opent een onderzoek naar de “gruwelvideo” uit Leuven. Dat bevestigt een woordvoerder aan SCEPTR. Het satirisch magazine ‘t Scheldt plaatste het filmpje, dat het omschrijft als “een gruwelvideo uit… Leuven” vanmiddag online. Op de video valt te zien hoe diverse jongeren, ogenschijnlijk van allochtone origine, een andere jongen slaan en vervolgens trappen terwijl die op de grond ligt. Nog een andere jongen kijkt toe vanop afstand en verkeert duidelijk in paniek.

Een van de daders tilt het slachtoffer hoog op en gooit hem vervolgens met kracht op de grond. Hij dient hem ook enkele rake vuistslagen. Dan komt nog een tweede dader die de jongen met zijn rechtervoet hard op het hoofd trapt. Nadien geeft hij hem ook nog enkele vuistslagen. De jongen die toekijkt moet zich excuseren tegen de daders en een dader snauwt hem toe om “op beide knieën te gaan zitten”.

Politie Leuven bevestigt: onderzoek loopt

De Politie van Leuven is eveneens op de hoogte van het bestaan van het filmpje sinds en voert intussen een onderzoek. Dat bevestigt de woordvoerder van de Leuvens Politie, Nicolas Del Pierro vanmiddag aan SCEPTR. Omstreeks 15.00 uur vanmiddag was er nog geen klacht van de slachtoffers bekend bij de Leuvense politie.

De feiten speelden zich volgens Del Pierro inderdaad af op het grondgebied van Leuven, vermoedelijk in een wijk in Kessel-Lo. “Wij nemen de feiten zeer ernstig, de beelden spreken voor zich”, zegt Del Pierro.

De redactie van ‘t Scheldt kreeg de video, naar eigen zeggen, toegestuurd uit anonieme bron en vermeldt dat de feiten zich “deze week in Leuven” zouden hebben afgespeeld. Meer informatie over de context vernemen we niet. Te noteren valt dat het filmpje zichtbaar gemonteerd is, inclusief een achtergrondmuziek. Er is ook een logo zichtbaar “@Criminal.system“. De politie van Leuven dringt aan dat de slachtoffers en eventuele getuigen zich zouden aanmelden. Er werd ambtshalve een proces-verbaal opgemaakt en verdere communicatie zou in de loop van de dag gebeuren door het parket van Leuven.