Een 38-jarige man probeerde omstreeks 08.30 uur zijn 35-jarige vrouw te vermoorden met een aardappelmes. Dader en slachtoffer zijn van Armeense afkomst. De feiten deden zich voor op de parking van een woonzorgcentrum Mijlbeke op de Albrechtlaan in Aalst. De vrouw is met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert niet meer in onmiddellijk levenssgevaar. De verdachte bracht zijn vrouw verschillende messteken toe. Dat meldt Het Laatste Nieuws en bevestigde het parket vanmiddag.  

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse. Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter te Dendermonde. De beschuldiging luidt: poging tot moord. In het belang van het onderzoek geeft het parket voorlopig geen verdere informatie vrij. Op basis van de eerste informatie zou een ruzie over de scheiding aan de basis van de steekpartij liggen. Het koppel heeft samen drie jonge kinderen. De kinderen bleven ongedeerd en verblijven momenteel bij een zus van het slachtoffer.  De man wachtte zijn ex-vrouw op op haar werk en stak meteen toe. Volgens getuigen gooide de man het slachtoffer op de motorkap van haar eigen wagen. Vervolgens diende hij haar meerdere messteken toe. Daarna verwondde hij ook zichzelf.

Samen sterven

Verschillende getuigen hoorden de man naar zijn ex-vrouw roepen “dat ze samen zouden sterven”. Ook personeelsleden zagen hoe de ruzie ontaardde in geweld. “Een stadsarbeider kon tussenbeide komen en de man overmeesteren waardoor erger werd vermeden,” weet burgemeester Christoph D’Haese. “Dankzij deze actie en de reanimatie van het personeel van het woonzorgcentrum is er een kans dat de vrouw het haalt”, voegt hij er aan toe. 

De verdachte zelf raakte slechts lichtgewond. Hij bevindt zich onder politiebewaking in het ASZ ziekenhuis in Aalst. 

Dit is het tweede ernstige incident in de relationele sfeer in Aalst. Daar werd dinsdag oud-burgemeester Ilse Uyttersprot vermoord door haar vriend, Jurgen Demesmaeker. Ook die feiten zouden zich in de context van relationele moeilijkheden hebben afgespeeld.