De twee daders die 2 Belgische vrouwen ontvoerden, seksueel misbruikten en filmden zijn opgepakt in Colombia, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Twee Belgische vrouwen van 32 en 40 jaar die begin dit jaar in Colombia op vakantie waren, zijn daar ontvoerd, seksueel misbruikt. De daders legde alles vast met een smartphone. Pas nadat ze ook nog eens bestolen werden, lieten de daders de vrouwen na 16 bange uren opnieuw gaan. Nu, bijna zes maanden later heeft de politie twee verdachten aangehouden.

De vreselijke feiten speelden zich af op 23 en 24 februari, maar raakten bekend nadat de politie de twee daders kon opsporen en arresteren. De twee Belgische vrouwen waren op op vakantie in de Cocora-vallei. Die vallei bevindt zich vlakbij het nationaal natuurpark Los Nevados en het toeristische stadje Salento. De regio is bekend om zijn vele, extreem hoge palmbomen.

Kwalijke reputatie: aanrandingen kom veelvuldig voor

Colombia blijkt een bijzonder kwalijke reputatie te hebben op vlak van ontvoeringen. Buitenlandse Zaken waarschuwt toeristen dan ook om steeds alert te zijn. “Aanrandingen komen veelvuldig voor”, klinkt het. “Argeloze toeristen kunnen makkelijk slachtoffer zijn van handtasdiefstallen of aanrandingen met scopolamine, een poeder dat vermoeidheid, slaap en geheugenverlies veroorzaakt.”

De twee verdachten die gearresteerd zijn waren niet aan hun proefstuk toe. Yull Brynier Orozco en Jorge Ivan Hernández, ontvoerden al in de nacht van 21 op 22 februari een 24-jarige Franse toeriste. Ook dat meisje is onder bedreiging van een vuurwapen door het tweetal seksueel aangerand en bestolen.

Gedwongen om elkaar te bevredigen terwijl daders filmden

De twee Belgische vrouwen ondergingen tijdens hun ontvoering hetzelfde lot. Ook zij werden onder bedreiging gedwongen om seksuele handelingen te verrichten. Ze moesten ook elkaar seksueel bevredigen, terwijl de daders filmden met hun smartphone. Bovendien werden de vrouwen ook nog eens beroof van hun waardevolle bezittingen. Zo namen de daders ook hun gsm’s, kredietkaarten en een fototoestel af.

De verdachten zitten intussen opgesloten en ze riskeren een veroordeling wegens ontvoering, seksueel misbruik en agressie, wapenbezit en diefstal.