Zaterdagnamiddag hebben ook in het Willebroekse domein Hazewinkel groepen allochtone jongeren voor problemen gezorgd. Ze weigerden de regels te respecteren en gedroegen zich agressief tegen de politie. De politie besloot hen uit het domein te zetten. Dat meldt Gazet van Antwerpen

Niet alleen aan de kust was het een bewogen weekend, ook in Willebroek had de politie zaterdagnamiddag de handen vol met groepen ‘jongeren’ – zoals ze in de mainstream media genoemd worden – die zich asociaal gedroegen en zich vervolgens tegen de politie keerden.

In domein Hazewinkel, een vijver waar roei- en kajakwedstrijden georganiseerd worden, negeerde een groep van zo’n 40 jongeren zowat alle geldende regels. Eerst braken ze in op verboden terrein, ze negeerden het zwemverbod, weigerden een mondmasker te dragen en zaten in een grote groep samen zonder afstandsregels te respecteren.

De politie kwam ter plaatse en stelde dan ook tal van inbreuken vast. Ze vroegen de groep ‘jongeren’ – SCEPTR heeft uit goede bron vernomen dat het om jongeren van buitenlandse origine ging – om zich aan de regels te houden, maar dat weigerden ze. Meer zelfs, ze gedroegen zich bijzonder agressief jegens de politie en er ontstonden opstootjes. 

Uiteindelijk besloot de politie om te relschoppers te identificeren en ze uit het domein te zetten. “De onwilligheid bij deze groep bleef groot, maar na lang aarzelen gaven ze toch gevolg aan de oproep”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek, aan Gazet van Antwerpen

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) bevestigt het voorval, en benadrukt dat er in Willebroek geen plaats is voor relschoppers. “Iedereen is welkom in Willebroek, maar dan dient men zich wel te schikken naar de regels en richtlijnen van de gemeente. Wanneer bezoekers van heinde en verre denken dat alles toegelaten is, zijn ze aan het verkeerde adres. De maatregelen dienen nageleefd te worden of vertrekken is de boodschap”, aldus Bevers aan GvA.