De Antwerpse politie moest daarnet massaal uitrukken naar het strand van Sint-Anneke omdat zo’n 50 ‘jongeren’ – zo worden ze genoemd in HLN – met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie ter plaatse kwam, verspreidde de groep zich. De politie probeert hen te identificeren. 

Na Blankenberge, Knokke, Willebroek en Houthalen-Helchteren zorgden zogenaamde jongeren zonet ook op het Antwerpse strand van Sint-Anneke voor rellen. Beelden van de vechtende groep jongeren worden momenteel verspreid op sociale media, de politie bevestigt de feiten. 

Ooggetuige Kris Bollekens vertelt aan HLN dat er zo’n 50 jongeren op het strand waren. “Ze kregen het onderling aan de stok, waarna de politie werd gebeld. Die kwam massaal ter plaatse”, klinkt het. 

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns bevestigt de feiten. “Wij zijn inderdaad meteen en massaal ter plaatse gegaan. Maar zoals wel vaker, gaat de betrokken groep dan uit mekaar. We proberen zoveel mogelijk betrokkenen te identificeren. Hoewel we zeer snel ter plaatse waren, konden onze ploegen geen feiten meer vaststellen. Momenteel heeft er zich ook nog geen enkele gewonde gemeld.”

1 REACTIE