Netflix brengt binnenkort een nieuwe serie uit, “cuties” genaamd, wat vertaald wordt met “schatjes”. Netflix brengt echter een vreemde invulling naar buiten van wat ‘schattig’ is en niet iedereen kan daar mee lachen. Het bedrijf publiceerde namelijk een poster van vier piepjonge, schaars geklede meisjes die twerken of andere nogal seksuele poses aannemen. Daarom krijgt het bedrijf nu bakken kritiek op hen afgevuurd.

“Netflix heeft een film genaamd “cuties” over 11-jarige meisjes die een dansgroep oprichten om te twerken. Enkele reviews beweren dat het een “commentary” is over de seksualisering van kinderen maar dit is de poster. En onthoud zeker dat de hoofdactrice effectief 11 jaar is. Zowel in de film als in het echte leven,” staat te lezen op iemands Twitter. “Amy, 11, is gefascineerd door een dansgroep die twerkt. Ze hoopt lid te worden en begint haar vrouwelijkheid te verkennen, waardoor ze tegen haar families (islamitische) tradities ingaat. Dit is de poster om de film te promoten,” twittert dan iemand anders. De reacties zijn niet positief. 1 twitteraar beschreef de film alvast als “Epsteins favoriete film had hij noch geleefd.”

Ondertussen heeft Netflix zich wel al geëxcuseerd voor de poster. “Het spijt ons oprecht voor het ongepaste kunstwerk dat we gebruikt hebben voor Cuties. Het was niet oké; noch was het representatief voor de film. We hebben de poster en filmbeschrijving aangepast,” zei een woordvoerder van Netflix. Toch blijft de film online staan. Er gaat een foto rond van een lezer die vraagt waarom een film die kinderen seksualiseert, toegelaten wordt. Hun antwoord was duidelijk: “We begrijpen dat niet alle verhalen voor elke kijker even aantrekkelijk is. Daarom investeren we in een grote diversiteit van inhoud van over de hele wereld.” Daarnaast weigeren ze ja of nee te zeggen op de vraag of ze pedofilie steunen. “Daar kunnen we nu niet op antwoorden, we geloven in creatieve vrijheid en we respecteren alle religies, culturen, religies en waarden.”