Het Nederlandse christendemocratische Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) werd donderdag in Den Haag belaagd door betogers. Dat schrijft WNL. Op een gegeven ogenblik werd hij met de dood bedreigd. “Ik zal je doodslaan mongool”, riep één van de belagers. De feiten vonden plaats in de marge van een betoging tegen de coronamaatregelen in Nederland. Het kwam ook tot gewelddadige confrontaties tussen de politie en betogers.

Een betoging tegen de Nederlandse coronamaatregelen in Den Haag is danig uit de hand gelopen. Op beelden is te zien hoe de agenten belaagd worden en bekogeld worden met waterflessen. Ook is te zien hoe de betogers een politiecombi aanvallen. Één agent geraakte gewond bij de rellen.

(Lees verder onder de tweet.)

Omtzigt met de dood bedreigd

In de marge van de betoging werd het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt belaagd. Op een gegeven ogenblik werd hij met de dood bedreigd. “Ik zal je doodslaan mongool. Kankermongool”, valt te horen. Een vrouw die de feiten filmt beschuldigt Omtzigt ervan geen afstand te houden, terwijl ze zelf pal voor hem gaat staat. Ook minister van Economie en Klimaat Eric Wiebes (VVD) kreeg te maken met lastige betogers.

“Het gaat iedere grens over. Pieter heeft vandaag hard gewerkt. Hij heeft een debat gehad over de toeslagenaffaire. Dan kom je buiten en word je zo belaagd”, zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen over het voorval. “We zijn demonstraties gewend en als Kamerlid moet je mensen netjes te woord staan, dat hoort erbij. Maar dit zijn mensen met allerlei complottheorieën, over 5G en vaccinaties. Dit zijn hele bijzonder figuren, en dat is een understatement. Dat maakt het minder prettig.”